@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Hvad Er Postmoderne Film?
25.05.2022

Hvad Er Postmoderne Film?

Genren postmoderne bliver en del af filmverden i 1980'erne og op i 90'erne.Helt overordnet er det film, hvor der er et f…

Image: Pixabay, johnhain

Genren postmoderne bliver en del af filmverden i 1980'erne og op i 90'erne.

Helt overordnet er det film, hvor der er et fokus på, at gamle traditioner er ved at gå i opløsning eller i hvert fald er på vej til at blive erstattet af nogle andre. 

I de helt klassiske postmoderne film er det svært at skildne mellem yderpunkter såsom smukt/grimt, rigtigt/forkert eller sandt/falsk. I samme kontekst at moral også et begreb, der er svært at blive klog på. For hvis man ikke ved, hvad der er rigtigt eller forkert, hvad er det bedste at gøre i en situation?

Som publikum har du dog ikke 'fri', når de ser disse film. Der er nemlig et andet fokus, end en normal film, som man lige skal vænne sig til. Helten er ikke den klassiske person, der altid tager de rigtige valg. Det er nemlig en helt, der fremtræder amoralsk, egoistisk, voldelig m.m. og forskellen mellem helt og skurk er enormt lille.

 Sådan er et eksempel kan du finde i filmen 'Antihelt'.

I en postmoderne film er tid og rum også svært at finde rundt i. Det kan eksempelvis være, at filmen ikke bliver vist i kronologisk rækkefølge, eller at der bliver blandet mellem forskellige filmgenre.

Jeg håber ovenstående har gjort dig klogere på postmoderne film.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette indhold. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Sif Jakobs øreringe eller utallige andre gode varer. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i dette indhold.